Jaarverslag PGT Nederland

‘Innovatie door combinatie’ is het thema van het jaarverslag 2022. PGT in het Maastricht UMC+ is vanaf de start in 1995 gegrondvest op innovatie. Behaalde successen waren – en zijn – toe te schrijven aan pioniers die de weg bereidden en PGT maatschappelijk én politiek op de kaart zetten. Baanbrekers zoals de in 2022 overleden Joep Geraedts en de onlangs met emeritaat gegane Christine de Die-Smulders. 

Voor steeds meer erfelijke aandoeningen kan inmiddels gebruik worden gemaakt van een universele PGT-test. Masoud Zamani Esteki en Aimée Paulussen nemen u mee in de ontwikkelingen rondom deze test en andere innovaties die op stapel staan.

Ook het gesprek in de spreekkamer verandert als gevolg van nieuwe inzichten en innovaties. Een combinatie van twee (of zelfs meer) erfelijke aandoeningen, een complexe voorgeschiedenis en zorgvraag, roepen andere vragen en dilemma’s op. Klinisch geneticus Nicole Corsten (UMC Groningen) vertelt hoe zo’n gesprek eruit kan zien.

Blijf op de hoogte

Wilt u het jaarverslag van PGT Nederland na verschijnen automatisch in uw mailbox ontvangen? Schrijf u in via deze button. 

Ja, stuur mij het jaarverslag

Sluit de enquête